luni, 28 februarie 2011

J'adore

Tinutele preferate de mine de la Oscar 2011.

Mila Kunis (Black Swan) a aratat breath-taking in rochia Elie Saab.



Tinuta Ghivenchy a lui Cate Blanchett m-a lasat cu gura cascata. Detaliile rochiei ma duc cu gandul la statuile grecesti.


Adorabila Anne Hathaway a stralucit intr-o inconfundabila rochie Valentino.

duminică, 27 februarie 2011

Produse de machiaj ciudate

 M-am amuzat copios dand peste produsele de machiaj (sau care seamana a machiaj) urmatoare:


 Rujurile Kitty de la Paul & Joe


 Aceste rujuri de la Paul & Joe sunt amuzante, interesante, dar nu foarte practice.


Sablonul pentru buze "perfecte"


Sablonul acesta pentru a-ti desena buzele "perfecte" e horror!!!



 Rujul cu surprize

Camuflat sub aspectul inocent al unui ruj, acest cutitas poate sa-ti fie util in autoaparare.


Glossul care isi schimba culoarea

Aceste glossuri de la Too Faced isi schimba culoarea in functie de cat de flirty esti. Cand il pui pe buze are culoarea roz, insa daca esti flirty, culoarea se va schimba intr-un rosu apetisant, de buze usor muscate. ;)



Glossul care te face fericita


Noul gloss Euphoric Shine de la Deborah este primul luciu de buze capabil sa te faca intr-adevar fericita. Datorita continutului sau de EUPHORYLtm OMEGA-3, luciul stimuleaza eliberarea de dopamina, substanta ce induce creierului o stare de bine, de liniste si fericire. Suna bine, dar nu stiu daca provoaca dependenta. :))

miercuri, 23 februarie 2011

Get Red


Rujul rosu este preferatul meu atunci cand ies in oras seara, imi place sa recreez stilul pin-up.Chiar daca multe fele il evita, considerand ca nu li se potriveste, adevarul este ca rujul rosu arata bine pe oricine. Buzele rosii nu se vor demoda niciodata, ramanand o varianta de machiaj elegant si tot odata seducator.
Cum alegem culoarea potrivita?
Oricine poate arata bine cu ruj rosu daca stie cum sa il aleaga. Exista doua categorii generale de ruj rosu: rujurile care au la baza nuante calde (tonuri de oranj sau maro) si cele care au la baza  nuante reci (tonuri de albastru). Rosul "mai cald" se potriveste cel mai bine persoanelor care au subtonuri de galben in ten (ai subtonuri galbene, te bronzezi maro-auriu, venele de sub piele se vad verzi si iti sta cel mai bine in auriu). Rosul "mai rece" se potriveste in general persoanelor cu pielea mai deschisa, care au subtonuri reci, albastre sau roz (ai subtonuri roz sau albastru, mai mult te inrosesti decat te bronzezi, venele de sub piele se vad albastre si iti sta cel mai bine in argintiu) . Exista persoane care au si subtonuri reci si subtonuri calde, acestor cateva norocoase li se potrivesc mai toate nuantele de rosu.
Daca tot esti confuza si nu stii ce subton are pielea ta, gandeste-te ca rosul rece se potriveste persoanelor cu ten deschis precum Nicole Kidman sau Angelina Jolie, pe cand rosul cald se potriveste persoanelor cu tenul mai inchis precum Penelope Cruz sau Kim Kardashian. Rosul pur (cel al autobuzelor londoneze) se potriveste de obicei tuturor persoanelor, asa ca poarta-l fara frica.
In orice caz, inainte de a cumpara un ruj rosu, incearca-l si observa-l la lumina naturala (luminile din magazine sunt, de multe ori, amplasate astfel incat sa te faca sa arati mai bine).

Ponturi
  • Asigura-te ca ai buzele hidratate si moi inainte de a aplica un ruj rosu ( sau orice alta culoare puternica).
  • Aplica putina pudra translucida pe buze sau un primer, pentru ca rujul sa dureze cat mai mult
  • Foloseste un contur pentru buze, care sa previna intinderea rujului prin liniile fine din jurul gurii
  •  Aplica rujul cu o pensula (cele care fac aplicarea mai usoara sun cele plate cu varful in forma de C sau cele unghiulare)
  • Desfa un servetel in 2 (ma refer la servetelele cu doua straturi) si asaza-ti un strat al servetelului peste buze. Deasupra servetelului aplica putina pudra translucida (creste rezistenta rujului, absorbind uleiurile si umezeala din aceste) si indeparteaza servetelul.
  • Reaplica rujul
  • Este recomandat ca machiajul ochilor si fardul de obraz sa fie unul discret (cu toate ca mie imi place si look-ul buze rosii + ochi smokey)

luni, 21 februarie 2011

Trucurile unui machiaj reusit: contur si iluminare

Cand eram adolescenta nu imi dadeam seama ca vedetele sunt superbe cu ajutorul machiajului, credeam ca asa sunt de la natura: cu un ten fara imperfectiuni, fara cearcane, cu obraji sculptati si cu sprancene perfecte. Notiunile mele de machiaj se opreau la rimel si fard de pleoape si erau, mult spus de baza. Nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca exista tehnici de conturare si iluminare a chipului care fac o mare diferenta in aspectul unui machiaj.




Nu folosesc conturarea si iluminarea in machiajul de zi cu zi, insa la un machiaj de ocazie nu exclud niciodata acest pas.

Prin conturare ne folosim de un fard, fond de ten sau corector putin mai inchis decat culoarea tenului pentru a sculpta o anumita parte din fata. Acest lucru ne ajuta sa punem in evidenta anumite zone si ne ofera, in general, un aspect mai rafinat. De exemplu, in poza de mai sus pometii sunt scosi in evidenta prin conturul aplicat imediat dedesubtul lor.
Pometii nu sunt totusi singura parte a fetei care poate fi evidentiata prin contur. Daca aplicam o mica cantitate de fard sub buza inferioara, o facem sa para mai mare. Conturul se poate aplica si in josul maxilarelor si pe tample  pentru a subtia chipul. Lateralele nasului pot, de asemenea, sa fie conturate pentru a subtia.



In imaginea de mai sus se pot observa zonele care pot fi conturate si cele care pot fi iluminate.

Iluminarea se realizeaza cu un fard, concealer sau fond de ten mai deschis decat nuanta naturala a tenului. Prin iluminare acordam stralucire si prospetime tenului, dandu-i un aspect sanatos si seducator. Buzele devin mai pline daca punem putin fard iluminator deasupra buzei superioare, sprancenele par mai ridicate daca utilizam un fard mai deschis imediat sub acestea iar pometii par mai inalti si mai luminosi daca utilizam fardul iluminator pe partea de sus a acestora. Daca iluminam barbia si centrul fruntii intreg tenul devine mai proaspat iar daca folosim un fard deschis in coltul interior al ochilor acestia devin mai mari si mai luminosi.
Comparati fotografia lui Kim Kardashian cu imaginea de mai sus si veti observa ca make-up artistul acesteia a folosit aceasta tehnica pentru ca da dimensiune chipului vedetei, pentru ca in fotografii trasaturile tind sa se estompeze.
Conturul si iluminarea tenului fac o mare diferenta in aspectul unei persoane si le recomand la un machiaj de ocazie, in special daca veti fi fotografiate. Tehnica este un pic mai dificila, dar cu putin exercitiu poate fi invatata. Daca aveti nevoie de instructiuni mai detaliate urmariti clipurile acestea:

duminică, 20 februarie 2011

J'adore

Imi plac rochiile Marchesa in general, insa pe aceasta o ador.
M-as simti ca un star in ea.

Giveaway realizat de Cosmetic Cupcake

Cosmetic Cupcake realizeaza un concurs cu premii ce va ajuta sa aveti o manichiura fabuloasa. Recomand blogul fetelor care vor o manichiura mai iesita din comun si foarte girly.

sâmbătă, 19 februarie 2011

Giveaway de la Adela Sirghie

Adela Sirghie organizeaza un giveaway de martisor in care puteti castiga produse Benefit. Concursul se incheie pe 4 martie. Click aici pentru mai multe detalii.

Tendinte in machiaj - primavara-vara 2011

 Imi plac tendintele pe care designerii le propun pentru primavara-vara acestui an si o sa le incerc cu siguranta. Totusi sunt de parere ca este mai bine ca fiecare sa poarte ce i se potriveste si cu ce ii sta bine, chiar daca nu e in tendinte. Consult tendintele din distractie, dar asta nu inseamna ca in sezonul acesta o sa ma limitez la aceste look-uri.


Buze in culori puternice

Acest machiaj este simplu, dar indraznet si te deosebeste intr-o multime. Se poarta nuantele puternice de coral, roz si rosu pentru buze cu atitudine. Ochii sunt machiati discret pentru ca buzele sunt punctul central al look-ului.










Aspectul natural

Daca nu iti place sa folosesti culori puternice, acest look este pentru tine. Acest tip de machiaj este timeless, nimic nu poate intrece frumusetea naturala. No make-up make-up se poarta deci si sezonul acesta.












Tonuri de auriu 

Machiajul auriu al ochilor se potriveste cu un ten bronzat uniform si cu un blush discret, sau poate doar pudra bronzanta. Asa as infatisa eu o zeita greaca. 














Culori puternice

 Cel mai surprinzator trend pe care ni-l aduce 2011 este combinatia indrazneata de culori. Culori care aparent nu au ce cauta impreuna sunt combinate pentru a realiza machiaje indraznete, inspirate de moda anilor '80.





 Smokey eye

 La fel ca rochia neagra cu croiala simpla, smokey eye nu se demodeaza niciodata. Anul acesta ochii smokey sunt completati de buze in culori naturale.




vineri, 18 februarie 2011

J'adore

  
Una din copertile mele favorite Vougue este aceasta din noiembrie 2008 care o infatiseaza pe Vanessa Paradis. Nu numai ca ii admir eleganta, dar femeia asta a castigat marele pot la loteria genetica. Machiajul acesta este my all time favourite, glamorous, seducator, ce duce cu gandul la femeia fatala.
Iubesc felul cum make-up artistul i-a evidentiat pometii, atat de fin.

Paleta Blockbuster 2010 Sephora

Cand am vazut paleta cu peste 180 de culori, mi se parea ca este mult prea mica incat sa cuprinda atatea farduri. Insa, pe masura ce domnisoara de la casa o desfacea in fata mea, ochii mi se faceau din ce in ce mai mari de mirare. Cu toate ca trusa pare mica, ea este de fapt foarte compacta. Trusa, care arata ca o punguta Sephora se desface intai in doua, dezvaluind 98 de farduri de pleoape. Sertarasele cu fardurile de pleoape aluneca mai apoi in laterale si descopera 70 de luciuri de buze, care, daca sunt date la o parte dezvaluie la randul lor 3 farduri de obraz, 5 creioane ( 2 de buze si 3 de ochi) si 6 tusuri crema de ochi. Trusa asta e ca o papusa Matriosca, cand nu te mai astepti la altceva, descoperi inca o surpriza. Imi pusesem in gand sa nu mai cheltui bani in Sephora (deja se dusese ratia lunara), asa ca am iesit aproape suspinand din magazin. Doua saptamani numai de ea am vorbit.
Aluziile ( a se citi cicaleala) mele se pare ca au prins, pentru ca am primit-o de Craciun. Oh, happy day!
Fardurile de pleoape sunt foarte pigmentate si mult mai de calitate decat cele din paletele de anii trecuti (de care multe persoane s-au plans). Trusa contine atat culori mate cat si sidefate si chiar unele ce au particule de sclipici. Sunt de calitate, iar folosite cu un primer se mentin intacte (nu se aduna si nu isi pierd din intensitate) chiar si 12 ore. Fardurile de pleoape sunt partea mea favorita din intreaga paleta.

Glossurile de buze variaza de la o extrema la alta. Unele arata ca un ruj de buze iar unele ca glossuri, unele sunt mate, unele sidefate iar altele au sclipici. Cele care arata ca un ruj pe buze sunt in general foarte pigmentate. Majoritatea insa nu sunt pigmentate mai deloc, arata ca un gloss transparent sau cu tente de culoare. Nu pot sa spun casunt innebunita dupa ele, mai ales ca toate sunt destul de lipicioase. Totusi, poate pentru ca sunt lipicioase si adera bine pe buze, rezista foarte bine. Mai rar se gaseste un gloss care sa nu se stearga repede.

Creioanele de ochi si de buze sunt de calitate, sunt pigmentate si aluneca usor, nu sunt prea dure. Mini rimelul din trusa nu face mai nimic pentru nici un tip de gene. Le innegreste si le ridica foarte putin.

Fardurile de obraz sunt, in opinia mea, mult prea pigmentate. Daca nu sunt atenta si nu iau cantitatea minima de produs pe pensula risc sa arat, dupa cum imi spunea si o prietena zilele trecute, ca un Pikachu. Cei de la Sephora au aceeasi problema si in paletele lor 5 in 1 pe care le-au comercializat de sarbatori.

Cele 6 tusuri crema de ochi sunt o combinatie de culori surprinzatoare: negru si maro (clasice), pruna, lavanda, turcoaz si un verde primavaratic. Sunt pigmentate, dureaza mult dupa aplicare, dar curg un pic daca ai pleoapele foarte uleioase.

Pensulele care sunt in trusa sunt gunoaie. Nu ma deranjeaza prea tare pentru ca ma asteptam la asa ceva si pentru ca am eu pensule bune. Totusi nu spun ca e ok ca o companie atat de cunoscuta si de succes ca Sephora sa insulte astfel clientii. Mai bine comercializau trusa fara pensule.

Oglinda din trusa este suficient de mare pentru a-mi realiza machiajul folosindu-ma de ea. Totusi eu prefer o oglinda mobila, pentru ca ma misc ca floarea soarelui, dupa lumina.:))

Carcasa paletei este facuta dintr-un plastic dur si pare foarte rezistenta. Totusi eu am avut grija de paleta si nu am scapat-o niciodata, asa ca nu stiu cum se comporta la socuri.

Aceasta e trusa mea favorita si o recomand cu caldura. Problema este ca nu este usor de gasit. Nu se mai gaseste in Sephora, pentru ca a fost inclusa doar in colectia lor de Craciun, deci singura posibilitate de cumparare ar fi online. Pretul este de 198 de lei.


joi, 17 februarie 2011

A-ti lua sau a nu-ti lua : cardul Sephora

Tot auzisem de ceva vreme vorbindu-se de cardul de fidelitate Sephora, ba de la prietene, ba din blogosfera. Cum sunt interesata de tot ce inseamna machiaj si imi plac si produsele Sephora (si unele dintre brandurile pe care le vand ei), am zis ca TREBUIE sa il am si eu. Zis si facut. De sarbatori am fost in magazin, am cheltuit cei 300 de lei regulamentari (da, trebuie sa cheltuiesti minim 300 de lei pt. a avea privilegiul de a poseda pretiosul card...numai in Romania, ca in strainatate ti-l dau pe gratis) si "am intrat si eu in randul lumii." Pretiosul card pe care l-am primit pe loc nu era decat o fituica asemanatoare (la calitate) unei foi de ziar.....daca tot trebuie sa cheltuim bani ca sa il primim, macar puteau sa il faca din carton. Mi-e si frica sa-l scot din portofel, sa nu cumva sa-l rup. Ma rog, bine ca e temporar, cel permanent urmand sa fie trimis prin posta.
De la sarbatori stau asadar si astept cardul. In fiecare zi ma uit la cutiuta postala,tot sperand ca a ajuns. Pe site scrie ca ajunge intre 4 si 6 saptamani, iar eu l-am facut de putin peste 6 saptamani. Am auzit insa de persoane care l-au primit dupa mai mult de 6 luni, asa ca nu ar fi mare intarziere in cazul meu. Poate au multe cereri cei de la Sephora, dar mi se pare ridicol ca cineva sa astepte o bucata de plastic 6 luni...hai ca nu-i asa de greu de facut si distribuit.
O sa scriu o noua postare cand primesc cardul, sa va spun in cat timp a venit, ce cadou de bun venit am avut si ce beneficii am avut de pe urma lui.

duminică, 13 februarie 2011

Giveaway organizat de Beauty by Brittany

Beauty by Brittany organizeaza un giveaway ce consta intr-un set de 5 oje Katy Perry, marca OPI.  Acest brand este unul renumit pentru calitatea sa, iar ojele oferite sunt la fel de VaVaVoom ca si Katy Perry. Daca vreti sa participati la acest giveaway gasiti detalii aici.

sâmbătă, 12 februarie 2011

Review crema Effaclar K de la La Roche Possay

Cand eram adolescenta nu aveam mari probleme cu acneea. In clasa a 12-a insa, lucrurile s-au schimbat si "monstruletii" mi-au napadit fata, in special in zona obrajilor. Nu este intr-un stadiu foarte grav, dar e persistenta si ma duce cateodata la exasperare. De aceea am cautat ani buni ceva care sa functioneze pe tenul meu. Am gasit insa numai solutii care ma ajutau o perioada iar dupa aceea incetau sa mai functioneze.
Am incercat crema Effaclar K (non-comedogenica)  prin decembrie, cand am primit un kit gratuit cu miniproduse si mostre  La Roche Possay si mi-a placut crema, care in doua sapatamani mi-a facut pielea de nerecunoscut. Mai aveam doar putina roseata unde erau cosurile si in rest pielea era perfecta. Totusi, o minune nu tine decat trei zile, asa ca dupa un timp monstuletii mei s-au intors acasa :)). Am observat o imbunatatire permanenta insa pe frunte, nas si obraji, unde pielea e acum fara imperfectiuni. Tenul meu agreaza crema aceasta cu textura fluida, care se absoarbe atat de usor! Nu mi-a produs iritatii si nici nu mi-a uscat fata. Dermatoloaga mi-a spus ca am pielea perfect hidratata, cand foloseam deja crema de 2 luni. Nu lasa pielea grasa si are un parfum discret care pe fata mea miroase a lacramioare (unde mai pui ca lacramioarele sunt florile mele favorite). Un alt plus al Effaclar K este ca mi-a micsorat porii. Un tub de produs tine mult, nu iti trebuie decat un pic pentru o aplicare. Bottom line: il recomand.
O sa o folosesc in continuare, chiar daca nu imi repara si pielea obrajilor, pentru ca este usoara si cel putin imi tine sub control acneea (si nici o crema nu a reusit asta). Pret: in jur de 60 de lei.
Atentie insa, persoanele cu pielea sensibila pot sa nu agreeze produsul, sa il considere prea agresiv. Mai multe pareri puteti vedea aici.

vineri, 11 februarie 2011

J'adore

 
Machiajul asta de la Illamasqua makes me go coo coo for coco puffs. Nu ma satur sa il privesc. E plin de VaVaVoom.

Review pensule Elf Studio

Pensula pentru blush



Pensulele din gama Studio sunt mai scumpe decat cele din gama Essential si au perii mai fini. Puteti sa la cumparati de aici.
Pensula pentru blush are perii atat de fini incat este o placere sa o folosesc. Totusi, daca as avea de ales intre aceasta pensula si pensula unghiulara pentru bronzer din gama Essentials (care este si mai ieftina), as alege-o oricand pe cea din urma. Pensula Studio pentru blush mai pierde din cand in cand cate un fir de par dar acest lucru se intampla rar si in rest este destul de rezistenta. Pret: 18 lei.

Pensula Studio pentru pudra

Nu stiu daca doar eu am nimerit o pensula prost fabricata sau daca toate pensulele pentru pudra din gama studio sunt la fel, dar unealta asta e un dezastru. Manerul din lemn joaca in partea metalica si mai are putin si se desprinde. Perii nu sunt taiati drept, sunt usor mai lungi intr-o parte si cad intr-o veselie. A inceput sa mi se faca scarba sa o mai folosesc pentru ca imi plasa par in produse. Perii sunt intr-adevar foarte fini si se simt placut pe fata, insa cu ce ma ajuta asta, daca ii cad mai tare decat naparleste pisica bunicii? Nu o recomand nimanui. Pret: 18 lei.

Review pensule Elf Essential

Mi-am comandat mai demult 5 pensule din gama Essential de pe www.eyeslipsface.com.ro/ fiind atrasa de preturile lor mici si de parerile bune pe care le-am tot auzit de la comunitatea beauty de pe youtube. In mare mi-au fost pe plac, dar am avut si cateva neplaceri. N-am fost tocmai incantata sa descopar ca la noi produsele Elf sunt de doua ori si jumatate mai scumpe ca in Statele Unite ( si in Franta produsele din gama Elf Essential sunt vandute cu 1 euro, dar la noi nu e posibil asa ceva), dar oricum sunt cele mai ieftine de pe piata (si cat de cat ok). Mi-a displacut si ca cei de la Elf au uitat sa imi trimita un produs si ca a trebuit sa platesc transportul (cu valoarea produsului uitata de ei aveam transportul gratuit), dar am trecut si peste asta. Produsele au venit in 3 zile lucratoare si nedeteriorate. Acum, despre pensule.
Pensula Blending Eye
Am numai cuvinte de lauda pentru aceasta pensula, este favorita mea. Este folosita pentru a contopi culorile cu usurinta, atenuand liniile prea aspre dintre acestea sau pentru a "difuza" culoarea. Perii sunt moi iar pensula e rezistenta si nu pierde fire nici atunci cand este spalata. Eu o sa o cumpar din nou cu siguranta. Pret: 8 lei.



Pensula pentru aplicarea fardului de pleoape (Eye Shadow Brush)
Dupa cum ii spune si numele, pensula se foloseste pentru aplicarea fardului de pleoape. Ofera precizie si mi se pare ca mai putine particule de fard cad in zona de sub ochi cand folosesc pensula aceasta. Are perii moi si fermi si, cu toate ca mai cade cate un fir din cand in cand, peria este destul de rezistenta. Ce nu-mi place la ea este faptul ca manerul de lemn se misca in partea din metal, probabil nu este lipit bine. Totusi, mi-as cumpara din nou aceasta pensula, mi se pare ca isi face treaba. Pret: 8 lei.

Pensula pentru aplicarea fondului de ten (Foundation Brush)
Este o pensula cu perii fini si flexibili, insa nu mi se pare foarte buna. Cand e folosita trebuie insistat cu blenduitul, altfel lasa urme pe fata. O folosesc cateodata dar de obicei imi folosesc degetele (pentru ca imi place sa incalzesc fondul de ten crema pe care il folosesc). Nu ii cad firele cand este spalata sau folosita. Nu e o perie proasta dar nici de cea mai buna calitate nu este.
Pret: 8 lei.


Pensula pentru buze (Lip Defining Brush)
Cu toate ca pentru buze prefer pensulele slim cu perii in forma de C, imi place si aceasta pensula de la elf. Ofera control in aplicarea rujului de buze si este usor de folosit. Are peri fini care nu cad nici la folosire, nici la spalare. O recomand.
Pret: 8 lei.








Pensula pentru aplicarea bronzer-ului ( Angled bronzing brush)
Dupa Blending Eye, aceasta este favorita mea. Mi se pare atat de usor sa aplic bronzer sau blush cu ea, cred ca se datoreaza formei unghiulare. O recomand atat fetelor mai experimentate in machiaj cat si incepatoarelor. Eu am deja doua si sunt dependenta de ele. Una o folosesc pentru a aplica blush/bronzer iar una o folosesc pentru a aplica pudra translucenta in portiunea de sub ochi. Nu-i cad firele si este foarte rezistenta.
Pret: 8 lei.






Buna


Bine ai venit pe blogul meu. Ma numesc Madalina si sunt pasionata de tot ce e legat de machiaj. Imi place cum machiajul ofera posibilitatea de a ne potenta frumusetea naturala, de a ne pune in evidenta acel ceva unic pe care fiecare il avem si de a ne camufla defectele. Imi place acest lucru, dar ceea ce intr-adevar iubesc la machiaj este puterea de transformare pe care mi-o da. Ma ameteste (intr-un sens bun) numai gandul la multitudinea de posibilitati pe care mi-o ofera: intr-o zi pot fi "a 1920's flapper", intr-o alta pot fi Marlyn Monroe sau Dita VonTeese.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...