luni, 21 februarie 2011

Trucurile unui machiaj reusit: contur si iluminare

Cand eram adolescenta nu imi dadeam seama ca vedetele sunt superbe cu ajutorul machiajului, credeam ca asa sunt de la natura: cu un ten fara imperfectiuni, fara cearcane, cu obraji sculptati si cu sprancene perfecte. Notiunile mele de machiaj se opreau la rimel si fard de pleoape si erau, mult spus de baza. Nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca exista tehnici de conturare si iluminare a chipului care fac o mare diferenta in aspectul unui machiaj.




Nu folosesc conturarea si iluminarea in machiajul de zi cu zi, insa la un machiaj de ocazie nu exclud niciodata acest pas.

Prin conturare ne folosim de un fard, fond de ten sau corector putin mai inchis decat culoarea tenului pentru a sculpta o anumita parte din fata. Acest lucru ne ajuta sa punem in evidenta anumite zone si ne ofera, in general, un aspect mai rafinat. De exemplu, in poza de mai sus pometii sunt scosi in evidenta prin conturul aplicat imediat dedesubtul lor.
Pometii nu sunt totusi singura parte a fetei care poate fi evidentiata prin contur. Daca aplicam o mica cantitate de fard sub buza inferioara, o facem sa para mai mare. Conturul se poate aplica si in josul maxilarelor si pe tample  pentru a subtia chipul. Lateralele nasului pot, de asemenea, sa fie conturate pentru a subtia.



In imaginea de mai sus se pot observa zonele care pot fi conturate si cele care pot fi iluminate.

Iluminarea se realizeaza cu un fard, concealer sau fond de ten mai deschis decat nuanta naturala a tenului. Prin iluminare acordam stralucire si prospetime tenului, dandu-i un aspect sanatos si seducator. Buzele devin mai pline daca punem putin fard iluminator deasupra buzei superioare, sprancenele par mai ridicate daca utilizam un fard mai deschis imediat sub acestea iar pometii par mai inalti si mai luminosi daca utilizam fardul iluminator pe partea de sus a acestora. Daca iluminam barbia si centrul fruntii intreg tenul devine mai proaspat iar daca folosim un fard deschis in coltul interior al ochilor acestia devin mai mari si mai luminosi.
Comparati fotografia lui Kim Kardashian cu imaginea de mai sus si veti observa ca make-up artistul acesteia a folosit aceasta tehnica pentru ca da dimensiune chipului vedetei, pentru ca in fotografii trasaturile tind sa se estompeze.
Conturul si iluminarea tenului fac o mare diferenta in aspectul unei persoane si le recomand la un machiaj de ocazie, in special daca veti fi fotografiate. Tehnica este un pic mai dificila, dar cu putin exercitiu poate fi invatata. Daca aveti nevoie de instructiuni mai detaliate urmariti clipurile acestea:

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...