miercuri, 23 februarie 2011

Get Red


Rujul rosu este preferatul meu atunci cand ies in oras seara, imi place sa recreez stilul pin-up.Chiar daca multe fele il evita, considerand ca nu li se potriveste, adevarul este ca rujul rosu arata bine pe oricine. Buzele rosii nu se vor demoda niciodata, ramanand o varianta de machiaj elegant si tot odata seducator.
Cum alegem culoarea potrivita?
Oricine poate arata bine cu ruj rosu daca stie cum sa il aleaga. Exista doua categorii generale de ruj rosu: rujurile care au la baza nuante calde (tonuri de oranj sau maro) si cele care au la baza  nuante reci (tonuri de albastru). Rosul "mai cald" se potriveste cel mai bine persoanelor care au subtonuri de galben in ten (ai subtonuri galbene, te bronzezi maro-auriu, venele de sub piele se vad verzi si iti sta cel mai bine in auriu). Rosul "mai rece" se potriveste in general persoanelor cu pielea mai deschisa, care au subtonuri reci, albastre sau roz (ai subtonuri roz sau albastru, mai mult te inrosesti decat te bronzezi, venele de sub piele se vad albastre si iti sta cel mai bine in argintiu) . Exista persoane care au si subtonuri reci si subtonuri calde, acestor cateva norocoase li se potrivesc mai toate nuantele de rosu.
Daca tot esti confuza si nu stii ce subton are pielea ta, gandeste-te ca rosul rece se potriveste persoanelor cu ten deschis precum Nicole Kidman sau Angelina Jolie, pe cand rosul cald se potriveste persoanelor cu tenul mai inchis precum Penelope Cruz sau Kim Kardashian. Rosul pur (cel al autobuzelor londoneze) se potriveste de obicei tuturor persoanelor, asa ca poarta-l fara frica.
In orice caz, inainte de a cumpara un ruj rosu, incearca-l si observa-l la lumina naturala (luminile din magazine sunt, de multe ori, amplasate astfel incat sa te faca sa arati mai bine).

Ponturi
  • Asigura-te ca ai buzele hidratate si moi inainte de a aplica un ruj rosu ( sau orice alta culoare puternica).
  • Aplica putina pudra translucida pe buze sau un primer, pentru ca rujul sa dureze cat mai mult
  • Foloseste un contur pentru buze, care sa previna intinderea rujului prin liniile fine din jurul gurii
  •  Aplica rujul cu o pensula (cele care fac aplicarea mai usoara sun cele plate cu varful in forma de C sau cele unghiulare)
  • Desfa un servetel in 2 (ma refer la servetelele cu doua straturi) si asaza-ti un strat al servetelului peste buze. Deasupra servetelului aplica putina pudra translucida (creste rezistenta rujului, absorbind uleiurile si umezeala din aceste) si indeparteaza servetelul.
  • Reaplica rujul
  • Este recomandat ca machiajul ochilor si fardul de obraz sa fie unul discret (cu toate ca mie imi place si look-ul buze rosii + ochi smokey)

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...