sâmbătă, 19 martie 2011

Quick tip. Masca de fata cu aspirina pentru tenurile acneice

"Secretul multor produse anti-acneice destul de scumpe este acidul salicilic (sau numele mai fancy, acid beta-hidroxi, prescurtat BHA), adica banala aspirina, un medicament la indemana tuturor.
Aceasta masca cu aspirina poate combate formele usoare de acnee si poate ameliora formele medii, ajutand la producerea exfolierii si la reducerea inflamatiei si a rosetii. Cele cu tenul foarte sensibil trebuie sa fie atente pentru ca poate usca pielea, poate irita, inrosi tenul si provoca senzatia de intepaturi. De asemenea, in ziua in care va faceti aceasta masca este indicat sa aplicati o crema cu protectie solara, pentru ca aspirina face tenul fotosensibil.
Masca se face dintr-o aspirina sau doua la care adaugam o lingutita de apa si le lasam cateva minute sa se topeasca, dupa care le amestecam intr-o pasta. Puteti adauga la aceasta masca si alte ingrediente, cum ar fi extract de hamamelis, ulei din arbore de ceai (poate fi iritant), argila sau zeama de lamaie (in acest caz nu folositi apa). Puteti folosi masca o data sau de doua ori pe saptamana, insa nu de mai multe ori, pentru ca este  posibil ca tenul vostru sa se obisnuiasca cu acidul salicilic si sa nu mai aiba nici un efect.
Mie mi-a ameliorat cat de cat acneea, ma impac foarte bine cu aceasta masca (eu o folosesc mai mult ca scrub), iar pretul este mai mult decat avantajos. Oricine si-o poate permite!

2 comentarii:

Madlen spunea...

interesant multumim ca ne ai spus:).o sa incerc si eu

TheVaVaVoom spunea...

Sa imi spui cum ti s-a parut dupa ce o incerci :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...